neljapäev, november 22, 2012

Sellest, et Pöff jagab hetki (2012, 2. ülevaade) ..

Afg'on

Rež: Yalkin Tuychiev, Usbekistan, 2012
Programm: Foorum, Fookuses arengumaade filmid

Afg'onUsbeki road-movie, kus Afganistani sõja ajal sõtta värvatud viivad 2 kirstu koduküladesse omastele. Sõja ajal, mis pole Usbeki mägede pärast. Kes lähevad, hukkuvad eimillegi nimel; kes kõrvale hiilivad, nende asemel hukkuvad teised su kodukülast.

Hinnang: 7/10

Pieta

Rež: Kim Ki-duk
Programm: 16 valitud teost

Pieta_Kim_Ki-dukVanemateta kasvanud elukutselise jõhkardi ukse taha ilmub keegi, kes väidab ennast olevat tema ema. See on sünge film. Omajagu brutaalne, kuid see ei ole filmi peamine. Tegelased on huvitavad ja põnevustki on omajagu.

Hinnang: 8/10

Mängurid | The Players | Les infidèles

Rež: E.Bercot, F.Cavayé, A.Courtès, J.Dujardin, M.Hazanavicius, E.Lartigau, G.Lellouche
Prantsusmaa, 2012
Programm: PÖFFi vitamiinilaks

les-infidelesVitamiinilaksu filmid võivad olla ohtlikult labased, kuid lootsin, et vähemalt teema pakub mõtlemisainet. Nii oligi: vananev playboy, stereotüüp, true macho, jne. Tervikuna liiga kirju, kuid sisaldab huvitavaid hetki.

Hinnang: 5/10

Kiirus - kadunud aega otsimas | Speed - In Search Of Lost Time | Soeed - Auf der Suche nach der verlorenen Zeit

Florian-Opitz-Dokumentarfilmer-Copyright-DJVRež: Florian Opitz; Saksamaa, 2012
Programm: Uus Saksa Film

Kerge arutlus aja kiirendamise üle, sh ni üksikisiku kui ühiskonna (ja majanduse) vaatevinklist. Boonusena saksa keel ja rohkelt time-lapse võtteid. "Ahaa"-momente siiski oodata ei tasu.

Hinnang: 6/10

Pähelask | Headshot

heashotRež: Pen-ek Ratanaruang
Programm: 16 valitud teost

Tume põnevusfilm arengust politseinik-palgamõrvar-munk. Väga tume, vihmane ja stiilne teos, mis hoolimata action-elemendist pole vaid ülistuslaul relvakangelastele.

Hinnang 8/10

Viimane ilus päev |The Last Fine Day | Der letzte schöne Tag

Rež: Johannes Fabrick
Programm: Uus Saksa Film

Der-letzte-schoene-Tag-Mi-18-01-ARD-20-15-Uhr_3Enesetapp perekonnas. Raske on ette kujutada, miks peaks kellelgi tekkima soov teha filmi ühe perekonna leinast. Üleskutse suitsidiivsetele mõelda mahajäänutele?
Igatahes, vähemalt on see ajend mõelda oma perekonna ja selle väärtustamisele ja ehk ka tuletada meelde neid, kes lahkunud.

Hinnang: 5/10

Kõik vabandused | All Apologies | Ai de tishen

All-ApologiesRež: Emily Tang
Programm: Panoraam

Aasiapäraselt veider pundar, mis mängib perekonna ja kohustuse mõiste ümber. Elu võtmise eest elu vastuandmine on kergelt üteldes ebaharilik.

Hinnang: 6/10

Tehtud Ašis | Made in Ash | Az do mesta As

made-in-ash_03

Rež: Iveta Grofova
Programm: Foorum

Oh, need Ida-Euroopa raske elu filmid on vahel nii tüütud. Räämas tänav, perekond ei taha sind, sa oled loll ja ei oska midagi, lähed välismaale, ilmselgelt seal on veel keerulisem, prostitutsioon kui väljapääs jne. Kinematograafiliselt on see samuti valus vaadata, kahtlen, kas taotluslikult.

Hinnang 3/10.

Sildid: ,